Parteiasutaja: ülalt alla juhtimisstiil tuleb lõpetada

Argo Ideon
, poliitika- ja majandus­analüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maario Laas ütles eile, et Eesti asub kriisiolukorras ning see kriis on hullem, kui esmapilgul tundub.
Maario Laas ütles eile, et Eesti asub kriisiolukorras ning see kriis on hullem, kui esmapilgul tundub. Foto: Mihkel Maripuu

Üks Eestisse uue erakonna loomise eestvedajaid, väikese vabaühenduse Parem Eesti juhatuse liige Maario Laas (36) räägib, et nende eesmärk on kodanike hääleõiguse taastamine otsustes.

Pühapäeval teatasid ühendused Parem Eesti ja Vaba Isamaaline Kodanik, et asuvad tegema ettevalmistusi uue erakonna loomiseks, kuna «Eesti poliitiline süsteem vajab uut energilist jõudu, mis muudaks poliitika tegemise stiili.»

«Aktiivne kodanikkond peab saama Eestis määravaks jõuks,» rääkis Maario Laas, miks ta praeguste erakondade kõrvale uue loomist vajalikuks peab.

Laasi sõnul on ta olnud varem Kohila vallavolikogu liige ning kuulunud aastaid valla kultuurikomisjoni, viimastel kohalikel valimistel aga ei kandideerinud.

Ametilt on Laas ettevõtluskonsultant, tema OÜ Wisestarter korraldab meeskonnakoolitusi, seminare ja muud sarnast. Maario Laas on ka Eesti Hobusekasvatajate Seltsi juhatuse esimees ning peab Läänemaal 130 hobusega talu.

MTÜ Parem Eesti on loodud 2009. aastal. Maario Laasi sõnul on ta ise Parema Eestiga seotud alles eelmisest aastast. Ühenduse teine praegune juhatuse liige on Kaspar Ilves. Liikmeid MTÜl ei ole. Laas kinnitas, et eesmärgiks on olnud mitte liikmeskond, vaid kodanike võrgustiku ülesehitamine.

Laasi sõnul on parteiasutajad pidanud kõnelusi ka uue erakonna võimalikust rahastamisest. «Ma ei täpsustaks, kellega, sest mingeid selliseid kokkuleppeid, mida avalikustada, meil ei ole.»

Loe põhjalikumalt Postimehe paberlehest või Postimees Plussist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles