Rõngu vallajuhi tool ahvatleb paljusid

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõngu.
Rõngu. Foto: Ove Maidla

Alles läinud reedel välja kuulutatud Rõngu vallavanema ametikoha konkursile laekus juba esmaspäeva hommikuks kümmekond sooviavaldust.


Rõngu vallavolikogu esimees Sulev Kuus ütles eile, et pole jõudnud kandideerijate nimistule veel pilku heita, mistõttu ei tea, kas Rõngu vallajuhiks tahtjad on enamikus kohalikud või kaugeltnurga inimesed. Avaldusi saab esitada 21. mai südapäevani.

Pärast viimaseid kohalikke valimisi kõigest viis kuud Rõngu valda juhtida jõudnud Uno Parm lahkus mai alguses ametist, tuues üldsõnaliselt põhjenduseks kohaliku keskkooli umbejooksnud ehituse ja remondi. Lepingud kooli korrastamiseks ning pikaajaliseks rendileandmiseks sõlmis firmaga KR Priit eelmine vallavanem Aivar Kuuskvere.

Läinud neljapäeval lootis seitse Rõngu vallavolinikku umbusaldada volikogu esimeest Sulev Kuusi, kes juhtis 2009. aasta kevadel koolimaja remontija ning haldaja leidmise konkursikomisjoni. Kuusi tagandamiseks olnuks aga tarvis vähemalt kaheksat häält.

Volinik Hillar Hänilane, kes ühena vähestest mullu kevadel KR Priiduga kauba tegemist ei toetanud ning nüüd umbusaldajatega ühines, tunnistas, et rohkemal või vähemal määral lasub kooliremondi hapuksmineku süü peale Kuusi ka teistel volinikel.

«See ongi kollektiivse juhtimise viga, et süüdlast nagu polekski,» nentis Hänilane.

Sulev Kuus märkis, et kuna kaks kolmandikku praegustest Rõngu volinikest oli volikogus ka aasta tagasi, oli neil kõigil võimalus KR Priiduga lepingute sõlmimisele ei öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles