Savisaar kutsus üles valitsust välja vahetama

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar kutsus erakonna noortekogu kongressil esinedes üles valitsust välja vahetama.

«Järgmisel kevadel toimuvad valimised otsustavad kõik,» vahendasid rahvusringhäälingu raadiouudised Savisaare sõnu.

«Eesti inimestel on õigus endale valida täpselt niisugune valitsus, nagu neile meeldib,» kinnitas Tallinna linnapea. «Ma ei väsi kordamast – enne ei muutu midagi, kui Eestis vahetub valitsus. Kuniks võimul on sama seltskond, kelle pärast me raskes olukorras täna oleme, seni ei liigu Eesti sammugi edasi.»

«Mis kasu on eurost, kui inimestel pole raha, mida eurodeks vahetada või on seda liiga vähe,» küsis Savisaar.

«Valimised otsustavad, kas saame jagu tööpuudusest, kas hakkame taaslooma riigieelarvelisi õppekohti andekatele nooretele, kas taastame normaalsed garantiid noortele peredele? Kõik sõltub tegelikult meist endist,» rääkis Savisaar.

Lindakivi kultuurikeskuses toimunud Keskerakonna noortekogu VIII kongressil, kuhu kogunes ligi 300 kesknoort, valiti uueks esimeheks lääne-virulane Raivo Tammus, kes kavatseb noortekogu juhtimisel keskenduda rohkem just Tallinnast väljaspool asuvate noortekogu klubide tugevdamisele, kuna pealinnas on kesknoorte positsioon juba isegi tugev.

«Me näeme, et pärast järgmise aasta riigikogu valimisi, valitseb Toompeal vasaktsentristlik valitsus, mis põhineb Keskerakonna ja sotsiaaldemokraatide heal koostööl Tallinnas,» sõnas Keskerakonna noori Noorte Sotsiaaldemokraatide nimel tervitama tulnud Martin Kirs. «Täna seisame ühiselt rahva huvide ja õiglase poliitika eest. Meie hea koostöö on olnud võimalik tulenevalt meie sarnastest vaadetest ja seisukohtadest,» vahendas Keskerakonna noortekogu pressiesindaja Kirsi sõnu.

Keskerakonna noortekogu senisel esimehel Tiit Terikul oli hea meel tõdeda, et sotsid rõhutasid kahe noorteorganisatsiooni olulist rolli noorte poliitikateadlikkuse tõstmisel.

«Koostöö Tallinnas on sotsiaademokraadid teinud meile palju lähedasemaks ja mõistetavamaks. Praegune kogemus annab julgust ka uueks riigikogu kooseisuks, mis valitakse järgmise aasta märtsiks, kus Keskerakonnal ja sotsiaaldemokraatidel tuleb kindlasti koostööd teha,» ütles Tiit Terik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles