Rahvaliidu Noored pole ühinemise osas üksmeelel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliit.
Rahvaliit. Foto: : kollaaž Katri Karing

Kui eile õhtul tuli teade, kus väideti, et Rahvaliidu Noored pooldavad erakonna iseseisvana jätkamist, siis täna hommikul saadeti uus teade, milles kuulutati eelmise seisukoht valeks ning kinnitati, et Rahvaliidu Noorte juhatus toetab põhimõtteliselt ühinemist sotsidega.

«Laupäeva õhtul edastatud ühinemistvastane uudis kajastas vaid teatud isikute isiklikke seisukohti ja ei väljenda kuidagi Rahvaliidu Noorte enamuse ega ametlike juhtorganite arvamust,» selgitati tänases pressiteates.

«Oleme juhatuse tasemel otsustanud, et toetame erakondade ühinemisläbirääkimisi uue tugeva jõu moodustamiseks. Kuna aga oleme iseseisev juriidiline isik ning peale mitmete piirkonna juhtidega vestlemist pidasime õigeks, et lõpliku otsuse oma tuleviku osas langetame peale Rahvaliidu kongressi toimumist 23. mail Jõhvis. Organisatsiooni arvamuse kujunemisel peab olema kaasatud kõikide piirkondade noorte arvamus. Selle saamiseks on vajalik meie organisatsiooni kõrgema otsustuskogu kokku kutsumine ning selle käigus langetada otsus meie tuleviku kohta,» ütles Rahvaliidu Noored juhatuse esimees Kristjan Jansen tänase teate vahendusel.

«Laupäeva õhtul levitatud pressiteade, nagu Rahvaliidu Noorte piirkonnajuhid ei toetaks ühinemist, on vaid mõne üksiku liikme isikliku seisukoha kajastus. Teate väljastaja Monika Kuzmina pole lisanud väidetava avalduse taga olevate isikute nimesid ning juhatusele pole laekunud isegi infot, et väidetaval koosolekul viibinud isikud üldse olid mõne piirkonna juhid. Ametlikult sellist koosolekut toimunud ei ole. Mul on piinlik, et ühinemise vastased on asunud selliselt avalikust eksitama. See annab märku nõrkusest, et appi võetakse sellised võtted,» lisas Rahvaliidu Noorte juhatuse liige Anti Sepri.

Eilese teates kirjutati järgnevat: «22. aprillil pöördusid seitsme Rahvaliidu Noorte piirkondade juhid ning esindajad Eestimaa Rahvaliidu esimehe poole, kus paluti anda noortele selgitusi seoses volitusteta läbirääkimiste alustamisega sotsiaaldemokraatidega. Tänaseni pole Eestimaa Rahvaliidu esimees Karel Rüütli noortele vastanud.»

Vahendati Rahvaliidu Noorte Viljandimaa piirkonna esimeest Reijo Laost: «Pärast pöördumise esitamist avaldati mitmele noorele survet Rahvaliitu toetava seisukoha omamise pärast. Lisaks kujundasid Rahvaliidu noorte seisukoha, justkui oleks kogu organisatsioon Rahvaliidu kadumise poolt, vaid neli inimest. Otsus võeti vastu arvestamata ühe juhatuse liikme ja piirkonna juhtide kindla seisukohaga toetada Rahvaliidu iseseisvat jätkamist.»

Eilses teates kinnitati, et samal päeval toimus Rahvaliidu Noorte piirkonnajuhtide koosolek, kus otsustati üksmeelselt avaldada toetust Rahvaliidu iseseisvalt jätkamisele.

Erakonna kodulehel ripub üleval pressiteade 29. aprillist, kus seisab: «Rahvaliidu Noorte juhatus arutas Rahvaliidu ja Sotsiaaldemokraatliku erakonna juhatuste poolt heaks kiidetud ühinemislepingut ja otsustas erakondade ühinemist toetada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles