Koolisõit võib kesta tulevikuski tunni

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Nemvalts.

Kui haridusministeeriumi nägemuses peaks 80 protsenti põhikooliõpilastest jõudma oma elukohajärgsesse kooli poole tunniga, siis riigikogu kultuurikomisjon leidis eile, et see piiraeg võiks olla üks tund.

Seda, et sõit kooli ja koju kestaks maksimaalselt kokku kaks tundi, soovis eelmisel nädalal lisada põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse eelnõusse valdade katusorganisatsioon ehk Eesti Maaomavalitsuste Liit.

Nemad leidsid lisaks, et üks ots võiks kesta kauem kui teine, kuid nii kaugele ei olnud komisjon selle esimehe Peeter Kreitzbergi sõnul valmis minema.

«Omavalitsustel ei ole lihtsalt praegu ressursse seda tagada. See ei tähenda, et koolitee peab tund aega kestma, aga on maksimaalne piir, millest ei tohi enam üle minna,» ütles Kreitzberg Postimees.ee’le.

Haridusministeeriumi väitel tuleneb nõue, et õpilase koolitee ei tohi ajaliselt ületada 30 minutit, erinevate maakondade arengukavadest, kus lähtutakse just sellisest koolitee pikkusest.

«Tuleb veel lisada, et nimetatud 30 minuti nõue kehtib õpilastele, kes käivad elukohajärgses koolis. Kui vanem valib lapsele mõne muu kooli, mis asub kaugemal, siis see ei lähe antud kontekstis arvesse,» seisis ministeeriumi kultuurikomisjonile saadetud selgituses.

«Teiseks tuleb lisada, et 30 minuti nõue ei ole absoluutne, pikem kui 30 minutit ei tohi koolitee olla 80 protsendile elukohajärgse kooli õpilastest. Üldiselt on see nõue Eesti praeguse koolivõrgu juures täidetav ja see olukord peaks säilima.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles