Kaja Kallas ütleb kultuuriministriks hakkamisele «ei», teised kõhklevad

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriministri kandidaadiks on pakutud reformierakondlasi Tiina Lokki, Valdo Randperet, Imre Sooäärt ja Andrei Korobeinikut.
Kultuuriministri kandidaadiks on pakutud reformierakondlasi Tiina Lokki, Valdo Randperet, Imre Sooäärt ja Andrei Korobeinikut. Foto: Toomas Huik, Peeter Langovits, Küllike Rooväli

Täna on ajakirjanduses uueks kultuuriministriks pakutud mitmeid kandidaate, üks neist on Reformierakonna aseesimees Kaja Kallas, kuid ta kinnitas, et ametlikku pakkumist pole tehtud ja kui ka tehakse, ütleb ta «ei», sest see pole tema valdkond.

Üheks võimalikuks kandidaadiks peetakse PÖFFi eestvedajat Tiina Lokki, tema hinnagul peaks kultuuriminister olema paindliku meelega dialoogivõimeline inimene, Lokk ütles, et kultuuriministri ametile ta ise tõsiselt mõelnud pole ja hetkel ka ei mõtle, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Võimaliku kandidaadina on räägitud Valdo Randperest, kes ütles, et ministriametist pole temaga räägitud, tema arvates võiks uuel ministril olla leebem kõnepruuk, kuid ta võiks olla sama entusiastlik kui Rein Lang.

Ühe võimaliku kandidaadina on nimetatud Imre Sooääre nime, kelle hinnangul peaks uus minister olema diplomaat, kellel on hea kuulamisoskus, Sooääre hinnangul võiks kultuuriminister tulla väljastpoolt suurt poliitikat ehk kultuurirahva hulgast.

Andrei Korobeinik, keda samuti on üheks võimalikuks kandidaadiks peetakse, ütleb, et tema ambitsioonid pole seotud ministritooliga, uus minister peaks tema hinnangul olema mänedžeri tüüpi tugev juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles