Täna tuleb Rahvaliidus suurem otsustamispäev

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliit.
Rahvaliit. Foto: : kollaaž Katri Karing

Kuigi teateid sotsidega ühinemist pooldavatest või selle vastu olevatest Rahvaliidu rakukestest  saadetakse meediaväljaannetele pea iga päev, on tegelikult praeguseks otsuse langetanud vaid kolm maakonnaühendust (MKÜ). Viis piirkonda koguneb täna.


Esimesena tegi 28. aprillil otsuse lahti Lääne-Virumaa MKÜ, mis pooldas erakonna üksi jätkamist. Eile kogunes kaks piirkonda, mis jõudsid vastakatele seisukohtadele - Valgamaa oli ühinemise vastu, Saaremaa poolt.

Suuremat otsustelainet on aga oodata täna, kui oma seisukoha ütlevad välja Jõgevamaa, Raplamaa, Pärnumaa, Viljandimaa ja Tallinna ühendused.

Homme arutavad erakondade ühinemist Rahvaliidu Tartu linna- ja maakonnaühendus.

Seega saab enne Rahvaliidu laupäevast volikogu istungit teada 10 ühenduse seisukoha 18st.

Kuid piirkonnakonverentsid jätkuvad ka pärast volikogu. Läänemaa rahvaliitlased kogunevad pühapäeval, Järvamaa omad esmaspäeval ja Põlvamaa omad teisipäeval.

Võru maakonnaühendus ütleb oma seisukoha välja 13. mail ja Ida-Virumaa ühendus 16. mail.

Oma kuupäeva pole erakonna keskkontorile praeguseks teatanud kolm ühendust - Harjumaa, Hiiumaa ja Narva linn.

Harjumaa piirkonna juht Uno Silberg on varem Postimees.ee'le öelnud, et ei pruugi enda juhitavat üksust protestina kahe erakonna ühendamisprotsessi ebademokraatlikkuse vastu kokku kutsuda. Narva linnaühendus peaks selle juhi Aleksei Nalivaiko sõnul kogunema järgmisel nädalal.

Lisaks seisukohale ühinemisküsimuses kinnitavad linna- ja maakonnaühendused piirkonna esindajad erakonna kongressile.

Ühenduse otsus pole esindajatele siduv ehk pole välistatud, et kui ühendus oli kahe erakonna ühinemise vastu, hääletab enamik piirkonna delegaate kongressil liitumise poolt.

Erakond koguneb erakorralisele üldkogule sotsidega ühinemist või üksi jätkamist otsustama 23. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles