Võru linnapeaks valiti napi häälteenamusega Anti Allas

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru uus linnapea Anti Allas
Võru uus linnapea Anti Allas Foto: Võru linnavalitsus

Võru linnavolikogu valis täna napi häälteenamusega Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuuluva Anti Allase, keda Reformierakond marionetiks nimetas.

Allase poolt hääletasid kõik linnavolikogu koalitsiooni 11 liiget ning vastu kümme opositsiooni liiget.

Allase sõnul keskendub ta Võru linna konkurentsivõime parandamisele. «Et Võrus oleks hea elada, et siin jätkuks head tööd ja et linna rahvaarv hakkaks taas kasvama,» sõnas ta.

Endine Võru linnapea ja Reformierakonna fraktsiooni sõnul on võimuliit tõuganud enda ette poliitiliselt täiesti kogenematu maavalitsuse endise osakonnajuhataja, kellel puudub igasugune omavalitsuse juhtimise kogemus.

«See tähendab, et Võru linn on saanud diletantidest juhtkonna, kes alles hakkab ametit õppima. Aga see võib tähendada ka seda, et tegelikult hakkavad linnavalitsust juhtima inimesed, keda avalikkus ei tunne ka kelle motiivid on avalikkusele teadmata,» lisas Kaver.

SDE Võru osakonna esimees Raigo Jahu lükkas Kaveri süüdistused tagasi. «See ei vasta kuidagi tõele. Need, kes siin valitakse linnavalitsuse liikmeteks, need ka hakkavad linna juhtima. Kedagi teist pole kuskil taga. Võib-olla Reformierakonna arusaam rahva kaasamisest on see, et nagu ei juhitaks linna. Need inimesed, kes on linnavalitsuse liikmed, need ikka juhivad linna ja kaasavad senisest enam inimesi otsustusprotsessidesse,» lausus ta.

Anti Allas (35) töötas seni Võru maavalitsuses arengu- ja planeeringuosakonna juhatajana. Ta on lõpetanud Eesti põllumajandusülikooli maakorraldajana, täiendanud end mitmetel kursustel ning omab mitmekülgset projektijuhtimise kogemust.

Volikogu kinnitas uue linnavalitsuse kolmeliikmelisena: linnapea ja kaks abilinnapead. Abilinnapeadena alustavad tööd Kalev Ilves (valimisliit VVV) ja Sixten Sild (SDE).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles