Saarts: IRLi hea valimistulemus tekitas Reformierakonnale ebamugavust

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Saarts
Tõnis Saarts Foto: Peeter Langovits

Politoloog Tõnis Saartsi sõnul võis IRLi suur edu Reformierakonna ees kohalikel valimistel Tallinnas kutsuda esile ka pingeid koalitsioonis, ent lisas, et ei usu, et asi valitsuse lagunemiseni jõuab.

«Kindlasti ei tundnud Reformierakonna tipud end väga mugavalt, kui nende «väikevennaks» peetud koalitsioonipartner esines valimistel palju paremini, kui nemad,» ütles Saarts ERRi uudisteportaalile.

Saarts lisas, et mitmeid seni vastuseta küsimusi viskas õhku ka Krossi juhtum, kuid enne valimistulemuste selgumist polnud Reformierakonnal mõistlik IRLi kritiseerida, sest see oleks andnud paremerakondade valijatele segadustekitavaid signaale ning mõjutanud valimistulemusi pigem negatiivses suunas.

«Vaevalt viivad praegused väljaütlemised valitsuse lagunemiseni, sest kutsuvaid alternatiive teistsuguste võimuliitude moodustamiseks hetkel õhus pole,» kommenteeris politiloog pingeid koalitsioonis.

Keskerakonna ja Reformierakonna võimuliit tähendaks Saartsi sõnul mainekadu mõelmale poolele ning IRLi ja Keskerakonna vähemusvalitsus pole lihtsalt mõeldav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles