Sotsiaaldemokraadid ja IRL sõlmisid Kuressaares võimuleppe

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna sõlmisid Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja Isamaa ja Res Publica Liit Kuressaares koalitsioonilepingu.

«Valimistulemusi vaadates on selge, et Kuressaare ootab muudatusi valitsemises ning peab suurenema koostöö senini suhteliselt killustunud Saaremaa omavalistuste vahel,» märkis koalitsioonpartnerite ühine sotsiaaldemokraadist linnapeakandidaat Hannes Hanso.

Hanso sõnul on kavas tugevdada linna arendusosakonda. «2014. aastal algab EL-i vahendite uus eelarveperiood. Sealt lisavahendite leidmine ja kaasamine on kindlasti meie tähelepanu keskpunktis.»

«Meie seisame koalitsioonis selle eest, et inimesi kaasataks linna juhtimisse senisest enam ja linna tekiks koostöös ettevõtjatega uusi töökohti. Oleme järjepidevalt toimetanud meie elukeskkonna arendamise eest. Teeme tööd, et meie linn oleks veelgi õdusam ja kodusem,» selgitas  volikogu esimehe kandidaat Toomas Takkis Isamaa ja Res Publica Liidust.

Hanso ja Takkis rõhutasid, et plaanivad kaasata opositsiooni esindaja ka linnavalitsuse töösse. Seeläbi saab otsida suuremat konsensust ja tuua muutuse võrreldes varasema poliitilise kultuuriga, laususid mehed.

Koalitsioonilepe keskendub suurimatele lähiaastatel Kuressaare ees seisvatele ülesannetele. Allkirjastatud lepe toob oluliste valdkondadena teiste seas välja näiteks Kuressaare arengu, linnaruumi, kultuurielu ja hariduse.

Kuressaare Linnavolikogu esimene istung toimub homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles