Sotsiaaldemokraadid lahkusid Pärnus koalitsioonikõnelustelt

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatide läbirääkimisdelegatsiooni liige Piret Hallik-Sass
Sotsiaaldemokraatide läbirääkimisdelegatsiooni liige Piret Hallik-Sass Foto: Urmas Luik

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esindajad Pärnus lahkusid koalitsioonikõnelustelt, sest nende sõnul ei olnud teised  osalejad valmis panustama haridusvaldkonna arendamisesse.

«Läksime läbirääkimistele heas usus, et haridusvaldkond on oluline alus uute nutikate töökohtade  tekkeks ning Pärnu peab panustama ennekõike just siinse inimvara arendamisesse,» selgitas sotsiaaldemokraatide läbirääkimisdelegatsiooni liige Piret Hallik-Sass. «Kahjuks ei olnud senise linnapea Toomas Kivimägi valimisliit valmis sisulisteks muutusteks,» lisas ta.

SDE sõnul näevad nad Pärnu arengu põhiküsimusena töökohti, mille loomiseks tuleb investeerida  inimvarasse, sealhulgas panustada haridusse, kuid teised läbirääkimistel osalejad jäid hariduse sisu ja kvaliteeti mõjutavate tegevuste puhul üldsõnaliseks ning ei olnud valmis valdkonda ka raha panustama.

«Meie jaoks on algusest peale olnud selge, et koalitsioonipartnerid peavad olema valmis koos linna valitsema ja Pärnu inimeste heaolu eest seisma. Paraku läks Toomas Kivimägi Valimisliit juba läbirääkimistel teerullitaktikale, kus sisuliste kompromisside asemel otsiti võimalusi partnerite vaigistamiseks,» selgitas Hallik-Sass.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles