Riigikogu hakkab sügisel valimisea küsimust arutama

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Riigikogu põhiseaduskomisjon ja kultuurikomisjon hakkavad tõenäoliselt sügisel arutama noortepoliitika küsimust, muude teemade seas arutatakse ka valmisea langetamist.


Eesti Noorteühenduste Liit saatis riigikogu põhiseaduskomisjonile pöördumise, milles palus arutada valimisea langetamist. Komisjoni esimees Väino Linde sõnul leidis aga komisjon täna, et noorte ja poliitika teemat tuleks arutada küll, kuid seda teha märksa laiemalt, kui seda on ainult valimisea langetamine.

«Võtsime seda küsimust märksa üldisemalt ja arvasime, et see ei ole võib olla kõige põletavam noorte poliitikaga seonduv küsimus,» rääkis Linde. Ta lisas, et meie põhiseaduses on praegu üheselt kirjas 18 eluaastat ja see on aksioom.

«Mis aga ei tähenda, et noorteühendused, kes sellest huvitatud on, ei võiks seda teemat ise praegu üles võtta ja sellel debateerida. Põhiseaduskomisjonis me ei leidnud alust, et sellega kibekiirelt tegelema asuda, vaid olime suhteliselt konservatiivselt meelestatud. See ei ole ainus, mis lähendaks noori väga poliitikale, siin on kindlasti teisi teemasid,» lisas Linde.

Küsimused, mida oktoobrikuusse mõeldud ühisistungil arutada, võiks muu hulgas olla näiteks võimaliku tööpuudus, koolist väljalangemine, narko- ja alkoküsimused ja arvutisõltuvus. «Võime küsida, kuidas ikkagi meil noorte õigused on tagatud ning millised kohustused ja nõuded neile on,» selgitas Linde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles