Reformierakondlane Kõiv jätkab võitlust Ülemiste kaldale pääsu eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Kõiv
Tõnis Kõiv Foto: Liis Treimann

Harjumaal 81 häälega Rae valla volikokku pääsenud reformierakondlane Tõnis Kõiv lubas jätkata võitlust tallinnlaste joogiveehoidlaks oleva Ülemiste järve kallaste avamise eest jalutajatele ja tervisesportlastele.

«Täna võib öelda, et Ülemiste kallaste avamine on Rae volikogu enamuse tahe, sest see on kirjas Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) vahel sõlmitud koalitsioonileppes,» ütles enda kampaania kalda avamisele üles ehitanud Kõiv laupäeval BNSile. Rae 25 liikmelises volikogus on koalitsioonil 14 häält.

«Loomulikult ma jätkan võitlust Rae valla - konkreetsemalt siis Peetri, Järveküla ja Mõigu elanike elukvaliteedi parandamise eest ja Ülemiste järveäärsele teele liikuma pääsemine on osa sellest,» lausus Kõiv.

Riigikogu liikmena ei kavatse Kõiv siiski Rae volikogus kohe tööle asuda,vaid osaleb selles keskkonnakomisjoni kaudu. Volikokku lubas Kõiv siirduda 2015. aastal pärast parlamendivolituste lõppemist.

Kõivu sõnul seisab inimeste pääs pealinlaste joogiveereservuaari kallastele peamiselt veeseaduse muutmise taga. Selleks tuleb muuta ka keskkonnaministri määrust ja Tallinna volikogu poolt kinnitatavat sanitaarkaitseala kava. «Siin on tarvis teha mitmeid erineva tasandi otsuseid, kuid kõik saab alguse veeseadusest,» lausus Kõiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles