Vakra: SDEga liitumisest on vara rääkida

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vakra
Rainer Vakra Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kohalikel valimistel Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) nimekirjas kandideerinud ja Nõmmel 4237 häält kogunud riigikogu liige Rainer Vakra ei plaani erakonnaga praegu ühineda ning koostöö jätkamiseks tuleb tema hinnangul teha Tallinna ja Tartu valimistulemustest vajalikud järeldused.

Vakra ütles, et on pärast valimisi inimestega rääkides tundnud kriitikat, justkui oleksid erakonnad Tallinna valimistele läinud mütsiga lööma. «Kriitikutel on ehk õiguski, sest erakonnad läksid valimistele kohati sisemise tõdemusega, et piisava toetuse saamine pealinnas on vaid helesinine unistus,» lausus ta ning lisas, et tema eesmärk oli asuda tööle linnaosavanemana oma kodulinnaosas.

Vakra kinnitas Postimehele, et SDEga liitumisest on praegu vara rääkida. «Koostöö jätkamiseks tuleb meil olla kriitiline ja teha Talllinas ja Tartus juhtunust vajalikud järeldused. Taastada sisemine kindlus koos selge tegutsemismudeliga. See tähendab ka usku, et püstitatud eesmärgid ja nende saavutamine on ühtse meeskonnana võimalik,» rääkis ta.

Tema hinnangul arvestavad SDE nägemus riigi tulevikust ja sammud selle saavutamiseks inimesega ega ole vaid pelk matemaatika paberil. «Sotsiaaldemokraadid on kui nutikad tudengid, kes teavad õppejõu aegunud väidetele vastuargumente, kuid kel puudub enesekindlus ja julgus neid selgelt esitada ning ümber lükata. Aga olen avatud koostööks ja valmis kaasa lööma, et peatada väljaränne Eestist ning arendada eelkõige inimvara, mis on tegelikult ühiskonna jõukuse eelduseks,» ütles Vakra.

Varem Keskerakonda kuulunud Vakra lahkus parteist 2012. aasta kevadel ning on siiani parteitu. Kohalikel valimistel kandideeris ta SDE nimekirjas Nõmmel, kus tegi ringkonna parima tulemuse ja sai isikumandaadi. Kuna riigikogu liikmed ei või samaaegselt volikogus töötada, peatab ta oma volitused linnavolikogus ning tema asendusliikmeks peaks saama 132 häält kogunud Külli Urb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles