Viljandi uue koalitsiooni moodustavad IRL ja SDE

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ando Kiviberg valimispeol tulemusi ootamas.
Ando Kiviberg valimispeol tulemusi ootamas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnas vahetub valimiste tulemusena võim - uue koalitsiooni moodustavad Isamaa ja Res Publica Liit ning Sotsiaaldemokraatlik Erakond.

Kuigi IRL kuulub Viljandi linna võimukoalitsiooni ka praegu, on häältemagnetid muutunud ning Pärimusmuusika Keskuse juht Ando Kiviberg sai senisest volikogu esimehest Tarmo Loodusest valimistel üle kümne korra rohkem hääli ehk üle 800, praegune linnapea reformierakondlane Loit Kivistik kogus paarsada häält vähem, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kuigi isamaaliitlastel on Viljandis suurim toetajaskond, jagunesid nii IRLi, Reformierakonna kui ka opositsioonis olnud sotsiaaldemokraatide vahel mandaadid võrdselt - igaüks neist sai 27liikmelises volikogus kaheksa kohta, see andnuks võimalusi mitme erineva koalitsiooni moodustamiseks.

Täna tehti otsus, et läbirääkimisi alustavad IRL ja sotsiaaldemokraadid ning Reformierakond jäetakse kõrvale, selle põhjus on soov muuta linna juhtimisstiili. «Teha nii, et otsused oleks läbipaistvad, arusaadavad ja asjaosalistega läbi arutatud, ka nendega, keda otsused puudutavad, ma arvan, et Viljandi vajab järgmist arengusammu,» märkis Kiviberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles