Toots: kohalike valimiste järel tuleb saadikuid edasi tülitada

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Toots
Anu Toots Foto: Peeter Langovits / Postimees

Tallinna Ülikooli riigiteaduste instituudi direktor Anu Toots leiab, et pärast kohalikke valimisi tuleb volikogudesse pääsenud liikmeid sihikindlalt edasi tülitada ja nõuda neilt seda, mida tavaliselt nõutakse anonüümsetes internetipetitsioonides või valimiste eel.

Valija Suvekool - Mis edasi? from Tallinna Ülikool on Vimeo.

Tootsi hinnangul tuleb seda teha igasuguse valehäbita isegi siis, kui volikogusse ei pääsenud see, kelle poolt hääle andsid. Tema sõnul juhtub Eestis vahel aga, et kui valimised saavad läbi, lähevad ka valijad otsekui talveunne. «Äkitsi saab valijast kodanik, kes kirjutab internetis petitsioone, koristab oma koduümbrust, vahepeal protestib, kuid ta pole enam valija ega hääletaja,» ütles ta ja küsis, kas selline olukord on normaalne.

«Mulle tundub, et me laseme oma saadikutel elada kohati liiga lihtsat elu ja süüdistame ise samal ajal, et nad puhkavad loorberitel. Aga loomulikult – inimene ongi oma loomult selline, et kui just tagant ei torgi, siis ta pigem ei tee ka,» lisas Toots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles