Politsei sai 150 teadet võimalike valimisrikkumiste kohta

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalikud valimised 2013. Valga valimisjaoskond kultuuri- ja huvialakeskuses.
Kohalikud valimised 2013. Valga valimisjaoskond kultuuri- ja huvialakeskuses. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Politsei sai eile üle Eesti umbes 150 teadet või kaebust valimistega seotud rikkumiste kohta. 

Praeguseks on mitmed väärteomenetlused ning kriminaalmenetlused juba alustatud ning osade juhtumite puhul on menetluse alustamine  veel kaalumisel, ütles politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitsei juht Joosep Kaasik.

«Teateid tuli näiteks võimalikest häälte ostmistest, agitatsioonist kas valimisjaoskonnas või valijate transportimisel, avaliku korra rikkumistest ning valimisplakatitest vm agitatsioonimaterjalist avalikes kohtades. Samuti oli teateid vōimalikust valimisagitatsioonist meedias,» loetles korrakaitsepolitsei juht.

Kaasiku sõnul olid politsei jaoks lōppenud valimised sarnaselt eelmiste kohalike omavalitsuste valimistega töised. Varasemat kogemust arvesse vōttes oli politsei eile ka tavapäraste tööpäevadega vōrreldes suurendatud valmisolekus, et reageerida valimistega seotud teadetele ning teadete ja rikkumiste korral seisukohti kujundada.

Kuigi reageerimist vajavaid juhtumeid oli tänavu samas suurusjärgus eelmiste valimistega, oli toona enam sündmusi, mille puhul alustati kohe süüteomenetlus – neli aastat tagasi algatati 20 väärteomenetlust ning 17 kriminaalmenetlust. «Seekordsetel valimistel oli palju selliseid teateid, mille puhul oli rikkumine nii-öelda piiripealne ning politsei lähtus pōhimõttest, et rikkumine tuleb kiiresti lōpetada, seadmata eesmärgiks karistamist,» ütles Kaasik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles