Kandideerinud kultuuri- ja sporditegelastest pääsesid üksikud volikokku

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulja Heidy Tamme sai valimistel 127 häält ja osutus ka volikokku valituks.
Laulja Heidy Tamme sai valimistel 127 häält ja osutus ka volikokku valituks. Foto: Tiina Kõrtsini / SL Õhtuleht

Tallinnas kandideeris kohalikel valimistel nii parteide kui valimisliitude nimekirjades kümneid kultuuri-, spordi- ja meediategelasi, volikokku said aga vaid üksikud.

Keskerakonna nimekirjas osalenud Tallinna kunagine peaarhitekt Dmitri Bruns sai 79, Tallinna lauluväljaku direktor Riho Rõõmus 31, ööklubiärimees Sten-Erik Jantson kolm, nukuteatri endine juht Meelis Pai 234, näitlejad Diana Klas 29 ja Eduard Toman 526 häält, näitleja ja lavastaja Eino Baskin 104, lauljad Sergei Maasin 84, Katrin Siska 75 ja Mait Maltis 56 ning dirigent Peeter Saul 28 häält. Laulja Heidy Tamme sai 127 häält ja osutus ka volikokku valituks.

Teiste seas kandideerisid Keskerakonna nimekirjas ka 21 häält saanud humorist Raimo Aas, karikaturist Hugo Hiibus sai kaheksa häält, kunstnik Toomas Altnurme viis, võistlustantsija Eduard Korotin 54, tantsupedagoog Merle Klandorf 61, jalgpallur Kristen Viikmäe viis ning telemehed Toomas Lepp 25, Juhan Paadam 21 ja Üllar Luup 58 häält.

Valituks osutusid 111 häälega baleriin Kaie Kõrb, 204 häälega iluuisutaja Jelena Glebova ja 47 häälega vehkleja Irina Embrich.

Reformierakonna kandidaatidena said valimistel näitlejad Katrin Karisma-Krumm 142 häält ja Liina Orlova-Hermaküla 53, ooperilaulja Taimo Toomast 99, iluuisutaja Margus Hernits 86 ja vehkleja Kaido Kaaberma 244, kuid ka näiteks sünoptik Merike Merilain 35 häält.

Sotsiaaldemokraatide ridades Tallinnas kandideerinud kirjanikud Karl-Martin Sinijärv ja Enn Vetemaa said vastavalt 311 ja 41 häält. Näitleja Külli Palmsaar sai 15, humorist Priit Aimla 274, kunstiajaloolane Jaak Kangilaski 105, kolumnist Abdul Turay 516 ja ilmateadustaja Peep Taimla 82 häält.

Isamaa ja Res Publica Liidu nimekirjas kandideerisid näitleja Elle Kull, kes sai 878 häält ja osutus ka volikokku valituks. Kokk Indrek Kivisalu sai 38, Vaba Tallinna Kodaniku nimekirjas kirjanik Arvo Vallikivi (Valton) 136 ja ajakirjanik Andrei Hvostov 681 häält.

Lisaks osalevad valimistel tuntud telemehe nimekaim Urmas Ott, kes sai 23 häält ja vene kirjanikuga sama nime kandev Lev Tolstoi, kes sai 52 häält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles