Politsei peatas IRLi valimisagitaatori

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lauri Kulpsoo

Politsei peatas Saaremaa kolme päeva jooksu viimasel päeval IRLi kandidaadi Villu Veeli ja lasi tal eemaldada mütsil, särgil ning kätistel-sääristel olevad erakonna valimisloosungid. Sanktsioone siiski ei järgnenud ja kandidaat jõudis finišisse 347. jooksjana.

Politsei peatas Veeli jooksu seitsmendal kilomeetril vihje peale, et üks jooksjatest kannab võistlusriietusel varjamatult erakonna reklaame, kirjutab Meie Maa.

Pärast seda, kui Veel oli politsei nõudmise peale eemaldanud reklaami kandnud särgi ja mütsi ning kerinud üles püksisääred, võis jooks jätkuda.

Trahvi valimisseaduse rikkumise pärast politsei Veelile ei vormistanud, kuid särgilt võistluspluusilt eemaldamine ning alussärgile kinnitamine võttis aega oma paar minutit.

Seejärel läks Veel tagasi rajale ning suutis lõpetada 347. kohal. 

Valmimisseadus keelustab valimisüleskutsed ja aktiivse agitatsiooni, sealhulgas ka jooksva reklaami valimispäeval, seega just pühapäeval, mil intsident aset leidis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles