Tallinna volikokku valiti 19 riigikogu liiget ja üheksa ministrit

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas kandideeris üheksa ministrit, kes kõik osutusid volikokku valituks.
Tallinnas kandideeris üheksa ministrit, kes kõik osutusid volikokku valituks. Foto: Andres Haabu / Postimees

Kohalikel valimistel pääses Tallinna 79-liikmelisse volikokku 19 riigikogu liiget, üheksa ministrit ja üks Euroopa Parlamendi liige, kes seaduse kohaselt ei tohi oma senisest tööst loobumata volikokku minna.

Valituks osutunute nimekirjast selgub, et Reformierakonda kuuluvatest ministritest pääsesid Tallinna volikogusse välisminister Urmas Paet, justiitsminister Hanno Pevkur, rahandusminister Jürgen Ligi, sotsiaalminister Taavi Rõivas ja keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus. Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) nimekirjast osutusid valituks kaitseminister Urmas Reinsalu, majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, siseminister Ken-Marti Vaher ja regionaalminister Siim Kiisler.

Riigikogu liikmetest osutusid volikokku valituks keskerakondlased Jüri Ratas, Yana Toom, Viktor Vassiljev, Vladimir Velman, Enn Eesmaa, Marika Tuus-Laul ja Mailis Reps, IRLi kuuluvad Liisa-Ly Pakosta, Erki Nool, Sven Sester, Mart Nutt, Reet Roos ja Siim Kabrits, reformierakondlased Kristen Michal, Valdo Randpere ja Igor Gräzin ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna nimekirjas kandideerinud Rainer Vakra, Andres Anvelt ja Indrek Saar. Lisaks pääses volikokku valimiste eel Reformierakonda astunud eurosaadik Vilja Savisaar-Toomast.

Varasematel kohalikel valimistel on valdav osa valituks osutunud ministritest ning riigikogu ja europarlamendi saadikutest jätkanud oma senist tööd ning peatanud oma volitused linnavolikogus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles