Savisaar: me ei ole lihtsalt võitnud valimisi, me oleme teinud ajalugu

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kell 00.35 avanes Tallinnas erakondade valimispidudel üldiselt nukker vaatepilt: toolid ja tantsupõrandad jäid minut-minutilt tühjemaks. Tund hiljem kees Keskerakonna valimispeol Meritoni hotellis aga endiselt melu ja suure massina kuulati erakonna esimehe kõnet.

«Sõbrad, see on võimas. Te olete Eesti parim meeskond! Ma tunnen, et te olete kõik minu parimad sõbrad – igaüks teist – kuni tagaridadeni siin saalis. Ma tervitan teid kõiki, me oleme võitnud - me oleme võitnud üle kogu Eesti. Me oleme võitnud suurelt Valgas ja Jõgeval, Narvas ja Kanepis ja Meeksis, Kohtla-Järvel ja Sillamäel, Kiviõlis ja nii edasi. Paljudes kohtades oleme võtnud absoluutse enamuse.

Me oleme Eestis saanud 32 protsenti häältest. Iga kolmas inimene Eestis ja iga teine inimene Tallinnas on valinud Keskerakonna.

Kui me võrdleme eelmise korraga, siis saime 45 mandaati, see on rohkem kui eelmisel korral. 32 protsenti on ka rohkem kui eelmine kord ja lõppude lõpuks ma ei saa jätta ütlemata jätta, et Edgar Savisaare häältetulemus 39 932 häält. See  rohkem, kui eelmisel korral.

Armsad sõbrad, see on neljas kord saada valijatelt absoluutne usaldus Tallinnas ja Eestis. Me ei ole lihtsalt võitnud valimisi, me oleme teinud ajalugu.

Ma tänan inimesi üle Eesti, ma tänan Tallinna rahvast, tänan kõiki meie toetajaid, kandidaate, kampaania meeskonda, suur-suur aitäh! Tänan kõiki, kes hääletasid minu poolt, minu meeskonna poolt - teid oli rohkem kui eelmisel korral.

Mis tõi meile võidu? Meile tõid võidu kolm väga lihtsat asja: esiteks me rääkisime ainult sellest, mis läheb tegelikult inimestele korda – töötusest, hindadest, toimetulekust, väljarändest, palkadest. Me oleme neli aastat tööd teinud. Valija ütles, et me oleme teinud head tööd, jätkake seda tööd, me usaldame teid!

Meie kampaania on olnud positiivne. Jah, paljud ütlesid, et need valimised on referendum Keskerakonna poliitikale Tallinnas. Jah, see oli referendum ja inimesed ütlesid «jah» Keskerakonna poliitikale Tallinnas ja üle Eesti.

Ja nüüd te küsite, mis saab homme. Homme on tavaline tööpäev, homme Keskerakond näitab, et ta töötab.

(rahvas skandeerib «Keskerakond, Keskerakond!»)

Sõbrad, kallistan teid kõiki. Aitäh teile. Paneme koos edasi, töötame!» lõpetas Savisaar.

Kui loetud olid kõigi valimisjaoskondade hääled, oli Keskerakond saanud Tallinnas 52,2 protsenti häältest ja 45 mandaati. Edgar Savisaare isiklik saak oli 39 932 häält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles