Kasparov: Putin lükkas oma räpase käe Tallinna valimistesse, et aidata Kremli semu

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Garri Kasparov
Garri Kasparov Foto: AFP / Scanpix

Male maailmameister ja Vene võimudega opositsioonis olev Garri Kasparov kirjutab oma Facebooki postituses, et Putin on Interpoli abiga sekkunud Tallinna valimisvõitlusesse, et aidata oma semu ja Kremli kannupoissi.

«Venemaal on Kremliga opositsioonis olevad poliitikud harjunud politsei ja prokuratuuri tagakiusamisega. Politsei eriüksus OMON sekkub meie meeleavaldustesse ning uurijad konfiskeerivad materjale. Ent laupäeval sekkus Putin pikk käsi oma vana liitlase Interpoli abiga meie naabrite, Eesti, valimistesse,» kirjutab Kasparov oma avalduses.

Kasparov toob välja, et opositsiooni kandidaat Eerik-Niiles Kross on juba ammu olnud kuulujuttude ja Kremli süüdistuste sihtmärk, mille põhjuseks on Krossi vastuseis Putini püüdlustele tõmmata Eesti tagasi Venemaa mõjusfääri.

«Nüüd postitas Interpol KGB laimavad süüdistused vaid päev enne valimisi, mis on selge katse sekkuda valimiste tasavägisesse võitlusesse. Krossi oponent neil valimistel on tüüpiline Kremli kannupoiss, kes kasutas võimalust, et Interpoli postituse alusel rünnata Krossi ja tema ümber koondunud koalitsiooni,» jätkab Kasparov.

«On haletsusväärne, et rahvusvaheline õiguskaitseorgan toimib Putini käepikendusena Euroopas. Venemaa on politseiriik, kus ei kehti seadused ning puudub sõltumatu kohtusüsteem, ent millegipärast on Interpol valmis laimama austatud ärimeest ja linnapeakandidaati valimiste eelõhtul. Või on selline ajastus lihtsalt kokkusattumus?,» küsib Kasparov.

Kasparov lisab, et seda hullumeelsust tuleks ignoreerida ning need, kes jälgivad Interpoli tegevust, peaksid otsekohe võtma kasutusele vastavad meetmed, et vältida olukorda, kus kunagisest lugupeetud agentuurist saab diktaatori relv.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles