Piirissaare võistleb valimisaktiivsuses Ruhnuga

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Piirissaarele pildistatuna piirivalvetornist.
Vaade Piirissaarele pildistatuna piirivalvetornist. Foto: Margus Ansu / Postimees

Täna päeval kella kaheks oli Piirissaare valla elanikeregistris olevast 104 naisest ja mehest oma valiku teinud juba 90 vallavolikogu valijat ehk pea 87 protsenti hääleõiguslikest piirissaarlastest.

„Naljaga pooleks võib öelda, et võistleme valimisaktiivsuses Ruhnuga,” ütles Piirissaare vallavanem Siim Avi. „Ka Ruhnu inimesed on täna väga aktiivsed. Väikesaarte inimestele läheb oma elu väga korda.”

Piirissaare 104 elanikust 52 elab saarel alaliselt. Kodusaarelt kaugemal elavad 37 inimesest seitse tegi oma valiku internetis e-hääletades, Tartus käis eelhääletamas 22 ja Tallinnas 8 piirissaarlast. Praegu on valimiskast saarel kolmele inimesele koju minemas.

Esialgu on Piirissaare rahvas valimistel veidi aktiivsem kui ruhnulased: Ruhnus oli täna kella kaheks päeval 143 valijast oma otsuse ära teinud 113 naist ja meest ehk 79 protsenti valijaist, ütles Tartu Postimehele Ruhnu vallasekretär Tiina Allik. Internetis e-hääletas 51 seaduslikku ruhnulast, lisaks on saarele saabunud 27 ümbrikku eelhääletuselt. „Ümbrikke tuli Tartust, Tallinnast, Pärnust, Saaremaalt,” rääkis Tiina Allik. „Meie inimesed ütlevadki, et nende kodu on Ruhnus ja töökoht Eestis.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles