Tarand: Krossi-uudise ajastus on näide Savisaare koostööst Venemaaga

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europarlamendi saadik Indrek Tarand.
Europarlamendi saadik Indrek Tarand. Foto: Mihkel Maripuu

Europarlamendi saadik Indrek Tarand leidis, et Eerik-Niiles Krossi ja Interpoliga seotud uudise ajastus on näide Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare koostööst Venemaaga.

«Et selline uudis kohalike valimiste eelõhtul meieni jõuab, on muidugi näide koostööst, mida Keskerakonna esimees on erinevate Venemaa struktuuridega ammu harrastanud,» leidis Tarand Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Arvan, et valijate otsused jäävad sellest küll täiesti mõjutamata,» lisas ta.

«Kuulsin, et Interpoli kõrgemad ametnikud pidid olema sõitnud päikeselisse Colombiasse konverentsile ja ilmselt sealses menüüs on pigem kokaiin laual, mitte Arctic Sea teema,» lausus Tarand.

«Esimesel võimalusel, kui Colombias koosolek lõppeb, peab keegi seda Krossi tagaotsimisteate avaldamise otsust kommenteerima,» leidis ajakirjanik Ainar Ruussaar.

«Kalkuleering on muidugi täpne: kes neid Colombia kõnelusi arvestas ja reede õhtut ja Eesti valimisi, on teinud hästi. Pidi teada olema, et enne esmaspäeva nad sealt tagasi ei jõua ja meie siseministeeriumi näpukesed seda sealt ära koristada ei saa,» selgitas Tarand.

«See on Edgar Savisaarele iseloomulik musta kampaania võtete kasutamine, meenub 2011. aasta, kui tema fraktsiooniga tegime koostööd presidendivalimiste huvitavamaks muutmisel, siis see arsenal, mille ta tahtis välja käia jaanipäeva seisuga oli nagu tülgastavalt muljetavaldav, aga õnneks meil oli niisugune kokkulepe, et kuna ma ei soovi seda kasutada, siis ka tema seda ei kasuta,» rääkis Tarand.

«Igatahes on Eerik-Niiles Kross kaaperdanud terve avalikkuse tähelepanu neil valimistel, mis on kahtlemata väga kõva tegu,» leidis ajakirjanik ja õppejõud Priit Hõbemägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles