Ojuland: Krossi tagaotsitavaks kuulutamine on selgelt poliitiliselt mõjutatud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland.
Kristiina Ojuland. Foto: Raigo Pajula

Euroopa Parlamendi saadik Kristiina Ojuland näeb Interpoli eilse otsuse taga Tallinna linnapeakandidaat Eerik-Niiles Kross (IRL) tagaotsitavaks kuulutada Venemaa poliitilist tegutsemist.

Ojuland, kes kuulub Europarlamendi ELi ja Venemaa vahelisse parlamentaarsesse koostöökomisjoni ja liberaalide fraktsiooni, ütles pressiteates, et liberaalid on Interpoli poliitilisi otsuseid korduvalt tauninud. Peagi esitatakse ka Euroopa Komisjonile kirjalik küsimus komisjoni tegevuse kohta ELi kodanike kaitsmisel pahatahtlike võõrjõudude vastu.

Liberaalide fraktsiooni Venemaa kõneisik Ojuland on veendumusel, et EL peab edaspidi selliseid poliitilisi mõjutamisi takistama ning seisma ühtselt oma kodanike ja legaalsete alaliste elanike kaitsel.

«Eilne otsus kuulutada Eerik-Niiles Kross Interpoli poolt tagaotsitavaks on selgelt poliitiliselt mõjutatud ning pole keeruline aru saada, mis tegelikult selle taga on. Venemaa püüab järjepidevalt oma naaberriikide poliitikasse sekkuda ning seejuures ollakse valmis kasutama kõiki vahendeid,» rääkis Ojuland.

Interpol kuulutas reedel tagaotsitavaks IRLi Tallinna linnapeakandidaadi Eerik-Niiles Krossi, keda süüdistatakse piraatluse organiseerimises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles