Toobal tahab Krossi eemaldamist ETV valimisdebatilt

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal
Priit Toobal Foto: Peeter Langovits / Postimees

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal tahab, et rahvusringhääling ei lubaks Isamaa ja Res Publica Liidu linnapeakandidaati, reedel Interpoli poolt rahvusvaheliselt tagaotsitavaks kuulutatud Eerik-Niiles Krossi õhtusele valimisdebatile ETVs, vastasel juhul peaksid ülejäänud kandidaadid tema sõnul kaaluma, kas saates on ikka võimalik osaleda.

Toobal ütles Keskerakonna pressiesindaja teatel, et tegemist on absurdse olukorraga, kus väärikad kandidaadid pannakse vastamisi inimesega, keda otsib laeva kaaperdamises süüdistatuna taga Interpol. «Samas pole sellise olukorra teke esmakordne, arvestades, et just Krossi isiklikul mahitusel saabus meie riiki raudteed erastama samuti rahvusvaheline tagaotsitav Antonio Angotti,» märkis Toobal partei pressiteates.

Samuti ütles ta Eesti Päevalehe artiklile viidates, et 2001. aastal tunnistas toonane siseminister Tarmo Loodus, et just Kross taotles Angottile luba piiri ületamiseks.

Ringhäälingunõukogus Keskerakonda esindav Toobal lisas, et kui rahvusringhäälingu juhid ja saate toimetajad siiski leiavad, et Krossi kutsumine väärikasse valimissaatesse on normaalne, siis peaksid ülejäänud kandidaadid tõsiselt kaaluma, kas selles saates on ikka võimalik osaleda.

Küsimusele, kas Keskerakonna esimees Edgar Savisaar võib seega hoopis ise debatilt kõrvale jääda, vastas Toobal, et esmalt peaksid teised linnapeakandidaadid olukorda omavahel arutama.

Interpol eiras kaua aega Venemaa võimude taotlust lisada Kross rahvusvaheliste tagaotsitavate nimekirja, viidates taotluse poliitilistele motiividele, kuid muutis reede õhtul ootamatult oma seisukohta. Krossi tagaotsimise põhjuseks nimetatakse piraatluse organiseerimist.

Riigiprokuratuuri hinnangul ei anna praeguseks Eesti kriminaalasjas kogutud tõendid ja Venemaalt saadud informatsioon piisavalt alust Krossi kaaperdamises kahtlustada. «Eesti on niinimetatud Arctic Sea juhtumis viinud ühises uurimisrühmas mitme teise riigiga läbi ka ise võimalikult põhjalikku uurimist. Muu hulgas on õigusabipalvetega nõutud välja Venemaal kogutud tõendeid,» ütles juhtiv riigiprokurör Heili Sepp Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles