Laar: Krossi juhtum kinnitab Savisaare häid sidemeid Venemaal

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar
Mart Laar Foto: Peeter Langovits / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) auesimees Mart Laar leiab, et partei linnapeakandidaadi Eerik-Niiles Krossi rahvusvaheliselt tagaotsitavaks kuulutamise puhul on tegu Venemaa tüüpilise käekirjaga ning see kinnitab taas Keskerakonna esimehe ja Tallinna linnapea Edgar Savisaare häid sidemeid Venemaal.

«Tegemist on tüüpilise Venemaa käekirjaga, mille eesmärk on maksta Eerikule kätte, selle eest, et ta on tõkestanud Venemaa geopoliitilisi ambitsioone,» ütles Laar IRLi pressiesindaja teatel.

Tema sõnul oli valimiskampaania lõpuhetkedel sellist sammu oodata ning see kinnitab veel kord Savisaare häid sidemeid Venemaal. «Võib tõesti öelda, et Keskerakond töötab,» ütles Laar.

Interpol eiras kaua aega Venemaa võimude taotlust lisada Kross rahvusvaheliste tagaotsitavate nimekirja, viidates taotluse poliitilistele motiividele, kuid muutis reede õhtul ootamatult oma seisukohta. Krossi tagaotsimise põhjuseks nimetatakse piraatluse organiseerimist.

Riigiprokuratuuri hinnangul ei anna praeguseks Eesti kriminaalasjas kogutud tõendid ja Venemaalt saadud informatsioon piisavalt alust Krossi kaaperdamises kahtlustada. «Eesti on niinimetatud Arctic Sea juhtumis viinud ühises uurimisrühmas mitme teise riigiga läbi ka ise võimalikult põhjalikku uurimist. Muu hulgas on õigusabipalvetega nõutud välja Venemaal kogutud tõendeid,» ütles juhtiv riigiprokurör Heili Sepp Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles