Kiisler: ka Keskerakond peaks kampaaniasse sekkumise hukka mõistma

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kiisler
Siim Kiisler Foto: Margus Ansu / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Tallinna piirkonna esimees, regionaalminister Siim Kiisler ütles linnapeakandidaat Eerik-Niiles Krossi rahvusvaheliselt tagaotsitavaks kuulutamist kommenteerides, et tegu on valimiskampaaniasse sekkumisega, mille peaksid hukka mõistma kõik Eesti erakonnad, kaasa arvatud Keskerakond.

Kiisler ütles Postimehele, et tegemist on kohalike valimiste käiku sekkumisega, mille IRL mõistab hukka. «Oleks loomulik, et kõik erakonnad üksmeelselt ei aktsepteeriks ega mängiks kaasa selliste mängudega, kus järsku enne valimispäeva astutakse selliseid samme,» lausus ta. «Loodan, et kõik Eesti erakonnad taunivad sedalaadi tegevusi, eriti loodan, et Keskerakond tuleb mõistusele ja taunib sedalaadi tegevust,» ütles ta.

Vastates küsimusele, kuidas mõjutab Interpoli samm Krossi ja IRLi valimiskampaaniat, avaldas Kiisler veendumust, et uudis toob kodust välja ka need inimesed, kes seni veel kahtlesid, kas valima ikka minna, ning annab IRLile kokkuvõttes toetust juurde.

Interpol eiras kaua aega Venemaa võimude taotlust lisada Kross rahvusvaheliste tagaotsitavate nimekirja, viidates taotluse poliitilistele motiividele, kuid muutis reede õhtul ootamatult oma seisukohta. Krossi tagaotsimise põhjuseks nimetatakse piraatluse organiseerimist.

Riigiprokuratuuri hinnangul ei anna praeguseks Eesti kriminaalasjas kogutud tõendid ja Venemaalt saadud informatsioon piisavalt alust Krossi kaaperdamises kahtlustada. «Eesti on niinimetatud Arctic Sea juhtumis viinud ühises uurimisrühmas mitme teise riigiga läbi ka ise võimalikult põhjalikku uurimist. Muu hulgas on õigusabipalvetega nõutud välja Venemaal kogutud tõendeid,» ütles juhtiv riigiprokurör Heili Sepp Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles