Savisaar: Krossi tagaotsitavaks saamine võib valitsuskriisi esile kutsuda

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna linnapea Edgar Savisaare arvates võib Eerik-Niiles Krossi tagaotsitavaks kuulutamine valitsuskriisi esile kutsuda.

«Kindlasti määrib see tublisti kogu Tallinna valimiskampaaniat ja tekitab valijates nõutust, et Isamaa ja Res Publica Liit on sellise inimese usaldanud juhtima oma nimekirja Eesti Vabariigi pealinnas,» ütles Savisaar pressiteates.

«Tegemist on olukorraga, mis võib koguni esile kutsuda valitsuskriisi. Kuidas on Reformierakonna esimehest peaministril Andrus Ansipil võimalik jätkata valitsusega, mille sise- ja kaitseministrid kuuluvad erakonda, mis on tõstnud Tallinnas oma vapile Interpoli poolt rahvusvaheliselt tagaotsitava tegelase?» küsis ta.

«Reinsalu ja Vaher ise on samuti pandud võimatusse olukorda. Kuidas saab IRLi esimees ja kaitseminister Reinsalu arutada oma kolleegidega maailmas piraatidevastase võitlusega seotud küsimusi, milles Eesti on olnud aktiivne, kui tema koduerakond peab sobivaimaks kandidaadiks pealinna meeritoolile piraatlusega seostatavat inimest?» jätkas Savisaar.

«Kuidas saab Vaher edendada rahvusvahelist politseikoostööd, kui tema koduerakonnas varjab end rahvusvaheline tagaotsitav? Vaheri väited, et Venemaa on kuidagi Interpolile päitsed pähe pannud, pole muidugi tõsiseltvõetavad ning kahjustavad rängalt Eesti riigi mainet ja koostööd õiguskaitse valdkonnas. Interpol on kindlasti oma otsustes sõltumatu mistahes riigist ning lähtub faktidest ja tõenditest,» lõpetas Tallinna linnapea.

Interpol kuulutas eile piraatluse organiseerimises süüdistatavana tagaotsitavaks IRLi Tallinna linnapeakandidaadi Eerik-Niiles Krossi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles