Uuring: üle Eesti lubab Keskerakonna poolt hääletada kolmandik valijatest

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakondlased viimasel kongressil
Keskerakondlased viimasel kongressil Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Rahvusringhäälingu tellitud TNS Emori uuringust selgub, et kohalikel valimistel lubab Keskerakonna poolt hääle anda ligi kolmandik ehk 32 protsenti valijatest.

Keskerakonnale järgnevad uuringu kohaselt Reformierakond ning Isamaa ja Res Publica Liit (IRL), keda lubab valida 13, ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE), kelle poolt lubab hääletada 11 protsenti küsitlusele vastanutest. IRLi toetus on septembriga võrreldes kasvanud neli ning SDE oma vähenenud viis protsendipunkti.

TNS Emori analüütiku Aivar Voogi hinnangul on IRLi toetuse tõusu taga erakonna aktiivne valimiskampaania. SDE toetuse langust selgitas ta asjaoluga, et sotsiaaldemokraadid kandideerivad oma erakonna nime all vaid pooltes omavalitsustes ning paljud võimalikud valijad ei saa nende poolt hääletada.

Uuringust selgus ka, et Konservatiivset Rahvaerakonda lubab üle Eesti valida kaks, kohalikke valimisliite või üksikkandidaate aga 29 protsenti vastanutest. Neid, kes lähevad küll valima, kuid kindlat valimiseelistust ei oma, on küsitluse kohaselt 16 protsenti.

Uuringufirma küsitles 25. septembrist 15. oktoobrini üle Eesti 1076 täisealist elanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles