Jõgeva linna rahvaliitlased tahavad umbusaldada Karel Rüütlit

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Rüütli Rahvaliidu ja sotside plagu vahel
Karel Rüütli Rahvaliidu ja sotside plagu vahel Foto: Mihkel Maripuu

Rahvaliidu Jõgeva linnaühenduse koosolekul toetati üksmeelselt Eestimaa Rahvaliidu jätkamist iseseisva erakonnana ja tehti ettepanek avaldada umbusaldust erakonna esimehele Karel Rüütlile ja aseesimeestele.

Linnaühendusele ei ole vastuvõetav, et erakond muudab oma poliitilist vaadet isiklikke huve esiplaanile seades, jättes erakonna huvid tagaplaanile, teatas ühenduse esimees Mai Treial.

«Kogu Rahvaliidu ühinemise/ühendamise protsess on tuginenud nii erakonna liikmete kui ka avalikkuse eksitamisele ja väära info edastamisele. Seda ilmestab erakonna esimehe väide, et erakond jätkab iseseisvalt, kuid samal ajal peeti kattevarjus sotsiaaldemokraatidega ühinemisläbirääkimisi. Kui soovime, et erakonna liikmed oma erakonda usaldaks, siis peab ka juhtkond oma liikmeid austama ja usaldama,» leitakse erakonna Jõgeva linnaühenduse avalduses.

«Poliitikas tuleb erakondadel teha koostööd, kuid seejuures tuleb säilitada erakonna missioon. Rahvaliidu missioon on eestluse elujõu hoidmine ja seda on Rahvaliit
teinud nii opositsioonis kui ka valitsuses olles. Oleme alati pidanud oluliseks, et suuri infrastruktuuriettevõtteid ja teisi Eestile tähtsaid objekte peab hoidma riigi
omanduses. Tuletame meelde, et elektrijaamad jäid tänu Rahvaliidu algatusele ja enam kui 160 000 inimese toetusel Eestile. Rahvaliit on alati olnud seisukohal, et omamaine tootja vajab kaitset,» rõhutatakse avalduses.

Esmaspäeval kiitsid Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Eestimaa Rahvaliidu juhatused heaks erakondade ühinemise Eestimaa Sotsiaaldemokraatliku Erakonna nime all, kuid Rahvaliidu sees on ühinemine suure küsimärgi alla seatud või seda otsesõnu vastustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles