Rõngu vallavanem lahkub ametist

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uno Parm
Uno Parm Foto: Margus Ansu / Postimees

Vähem kui viis kuud Rõngu valda juhtinud Uno Parm soovib 1. mail vallavanema ameti maha panna ja hakata vallavolikogu lihtliikmeks.


Parm ei soovinud oma lahkumise ajendit otsesõnu avaldada ega kinnitada vallavolikogu liikmete vahendatud infot, et põhjus on halvenenud tervises. Küll vihjas ta, et äramineku taga on Rõngu koolimaja poolelijäänud ehitus.



«Rõngu kooli lugu on vallas viimase kolme kuu jooksul igakülgselt analüüsitud. Väga palju materjali on olemas, aga võin öelda ainult nii palju, et tegu on väga iselaadse asjaga,» rääkis Parm.



Rõngu vallavolikogu esimees Sulev Kuus kinnitas, et vallavanem esitas volikogule lahkumisavalduse läinud neljapäeval, kuid volikogu pole jõudnud seda veel arutada.



Volikogu liige Hillar Hänilane nentis, et ehkki Parmu vägisi kinni ei pea, mõtleb ta loodetavasti ümber. Rõngu volikogu liikmed ja Rõngu koolipere on teinud vallavanema mõjutamiseks toetava pöördumise, märkis ta.



Rõngu volikogu aseesimehe Kalju Hermanni sõnul pole volikogu uue vallajuhi otsingule asunud. Samas ei välistanud ta, et 29. aprilli istungiks on paslik kandidaat lei-tud ja ajutist kohusetäitjat Parmu asemele määrata ei tule.



Eelmisel nädalal sõlmis Rõngu vald Rõngu koolimaja ehitanud, kuid rahastamisraskuste tõttu töö pooleli jätnud firmaga KR Priit kokkuleppe ehitusekspertiisi tellimiseks, et saada erapooletu pilt tehtud tööde mahust ning summast, mis tuleks vallal KR Priidule hoonestusõiguse peatamisel ja rendilepingu lõpetamisel maksta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles