Tuhk ei tapa NATO ja Paeti optimismi

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Välisminister Urmas Paeti sõnul on praeguse seisuga nii Eesti kui NATO peakorter seda meelt, et alliansi välisministrid kohtuvad neljapäeval-reedel Tallinnas, ja seda hoolimata lennuliikluse tuhamuredest.


«Tänase seisuga NATO välisministrite kohtumine neljapäeval ja reedel, nii nagu plaanitud, toimub. Me oleme täna arutanud kõikvõimalikke asju ka partneritega NATO peakorteris ja see on meie ühine seisukoht,» rääkis Paet eilsel pressikonverentsil.

Paeti sõnul on viimane hetk plaani muutmiseks kolmapäeva hommikul, kuid ta avaldas lootust, et muutmiseks vajadust ei teki.

Eri riikide delegatsioonid peaksidki hakkama üritusele saabuma kolmapäeva õhtul ning enamik neist peaks maanduma Tallinna lennuväljal neljapäeva hommikul.

Välisministeeriumi rahvusvaheliste organisatsioonide ja julgeolekupoliitika osakonna peadirektori Margus Kolga sõnul pole ükski riik ka teatanud, et nende minister ilma tõttu suurüritusel ei osale.

Tallinnasse mittetulemisest on teatanud Briti välisminister David Miliband, kuid seda siseriiklikel põhjustel - seal on nimelt valimised ukse ees. Teda asendab Briti saatkonna pressiesindaja Kadri Napritsoni sõnul välisministeeriumi kantsler Peter Ricketts.

NATO välisministrite mitteametlik kohtumine peaks aset leidma Tallinnas 22.-23. aprillil ning seal peaks osalema 45 riiki ja organisatsiooni kokku 500-600 esindajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles