Liivat: ühendpartei astugu vastu Eesti Energia börsile viimisele

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia.
Eesti Energia. Foto: Elmo Riig

Rahvaliidu aseesimehe Anto Liivati sõnul võib nende ja sotsiaaldemokraatide ühisseisukohaks saada ka see, et Eesti Energiat ei tohiks börsile viia.


Liivati väitel ei ole Rahvaliit suutnud seni oma kuue kohaga riigikogus oma väärtuste eest piisavalt mõjukalt seista, kuid liitumine sotsidega võiks olukorda muuta.

«Ma loodan, et tulevikus on meil võimalik ühiselt vastu seista näiteks tänase valitsuskoalitsiooni plaanile taaskord erastada elektrijaamad,» rääkis Liivat.

«Me oleme üsna sarnastel seisukohtadel ka selles küsimuses,» viitas ta võimalikule ühisosale.

«Rahvaliitlaste jaoks on see teema alati oluline olnud ja valitsuse plaanide valguses on kahtlemata ka praegu oluline.»

Indrek Saar sotsiaaldemokraatlikust erakonnast ütles, et see, kuidas praegu kiirustades Eesti Energia börsile viiakse, väärib muidugi kriitikat. Tema sõnul võib Eesti Energia osalise erastamise vastu seismisest tõepoolest saada üks kahe ühinemisvõimalusi kompiva erakonna ühisosa, kuid tema sõnul peaks sel juhul küsimust veel põhjalikumalt arutama.

ASi Repo Vabrikud juhataja Tiit Kolk leiab tänase Postimehes arvamusloos, et Eesti Energia aktsiate müük põlistab olukorra, kus me toetame seaduse sunnil ühiselt 20 aasta jooksul 24 miljardi krooniga Eesti Energia majandustegevust, mis kuuluks aktsiaemissiooni tagajärjel kolmandiku ulatuses erakapitalile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles