Kapo kiidab üht siinset vene organisatsiooni

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vmestje asutamise üks autor Larissa Neštšadimova Notšnoi Dozori liikmena piketeerimas.
Vmestje asutamise üks autor Larissa Neštšadimova Notšnoi Dozori liikmena piketeerimas. Foto: Artur Sadaovski

Kui reeglina satuvad Eesti venekeelse kogukonnaga seotud organisatsioonid kaitsepolitsei kriitika alla, siis ühte neist suhtub kapo optimistlikumalt.


See on Notšnoi Dozorist (Öisest Vahtkonnast) veebruaris lahku löönud seltskond, kes on koondumas uue nime Vmestje (Üheskoos) taha.

Kapo peadirektori Raivo Aegi sõnul on äärmuslaste ebaedu valimistel ja muud probleemid tekitanud viimasel ajal pingeid siinsetes äärmuslikumates organisatsioonides.

«Olukord on pingestunud liidrite ja juhtfiguuride omavahelises kommunikatsioonis, mis on viinud näiteks Notšnoi Dozori lõhenemisele, ja selle kõrvale on tekkinud uus liikumine Vmeste,» rääkis Aeg

«Hea meel on muidugi, et see uus liikumine on vähemalt deklareerinud, et nad tahavad muuta oma koostööd laiapõhjaliseks, alustada kõikide ühiskonnagruppidega diskussiooni ja osaleda pigem konstruktiivses koostöös,» leidis ta.

«Tore oleks, kui tõesti vene kogukonnale Eesti vabariigis tekiks eestkõneleja, kes oleks välja kasvanud nende enda seast ja üritaks alustada konstruktiivset koostööd.»

Veebruari alguses kirjutas kaheksa Öise Vahtkonna liiget üheaegselt avalduse organisatsioonist väljaastumiseks, tuues põhjuseks arengu pidurdumise ja autoritaarse juhtimisstiili.

Lahkujatest üks tuntum oli Larissa Neštšadimova, kes oli seni tegutsenud Notšnoi Dozori pressiesindajana.

Öine Vahtkond loodi ajal, mil valmistati ette pronkssõduri teisaldamist. Organisatsioon seadis oma sihiks võimude sarnaste ettevõtmise keelustamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles