Kruuse: Tartu ei unista linnale kuuluvast bussifirmast

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildistatud 13. oktoobril 2009.
Hommikune tipptund Annelinna bussipeatuses, kui kesklinna sõitvad bussid on triiki täis.
Pildistatud 13. oktoobril 2009. Hommikune tipptund Annelinna bussipeatuses, kui kesklinna sõitvad bussid on triiki täis. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tartu linnapea Urmas Kruuse sõnul eksib Tallinna abimeer Taavi Aas, kui räägi ülikoolilinna ühisveonduse munitsipaliseerimisest.


«Tallinna abilinnapea Taavi Aasa jutt sellest, et Tartu linn kaalub ühistranspordi munitsipaliseerimist, ei vasta tõele,» ütles Kruuse Postimees.ee'le. «Ühistranspordi munitsipaliseerimine ei tähenda automaatselt selgete eeliste loomist.»

Tallinna ühistranspordis tuleks tema hinnangu luua konkurents ning seeläbi saaks Talllinn odavama, puhtama ja kvaliteetsema ühistransporditeenuse, mis annaks võimaluse ka ka kõigil üliõpilastel odavamalt sõita.

«Tartu kuulutas kevadel välja ühistranspordi hanke vedaja leidmiseks, kes peaks tööd alustama 1. jaanuar 2011,» lisas Kruuse.

Taavi Aas mainis pühapäeval Postimees.ee's, et Reformierakonna juhitud Tartu linnas on ühistransport antud eraettevõtte korraldada, kuid linn kaalub ühisveonduse munitsipaliseerimist ehk siis nn Tallinna mudeli kasutuselevõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles