Ekspert: üleujutusi vähendaks maaparandusse investeerimine

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleujutatud Emajõgi pildistatuna Plasku katuselt.
Üleujutatud Emajõgi pildistatuna Plasku katuselt. Foto: Sille Annuk

Praegused üleujutused näitavad «Terevisioonile» intervjuu andnu põllumajandusameti maaparanduse osakonna juhataja Hannes Puu väitel maaparanduse vajakajäämist.


«Tänavune on teatud mõttes erakordne, aga need ikaldused, kohalikud üleujutused on ikkagi sellest põhiliselt tingitud,» vahendab ERR Uudised Puu sõnu.

Tema sõnul on juba 20 aastat olukord, kus maaparandusse oleks vaja igal aastal investeerida umbes miljard krooni, kuid reaalselt kulutatakse aastas vaid 200 miljonit,.

Nõukogude ajal investeeriti maaparandusse tänaste hindade mõistes umbes 50 miljardit krooni, Puu sõnul olekski vaja eelkõige vanu süsteee korras hoida.

Kogu probleem seisneb Puu sõnul selles, maakasutamine on aja jooksul muutunud - süsteem, mis on rajatud põllu või metsamaa kuivendamise jaoks, ei ole ette nähtud majade kuivendamise jaoks, ning vajaks täielikku ümberehitust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles