Kuressaare: koeramaks ei ole lahendus junnide vastu

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lume sulades ilmusid tänavatel nähtavale talve jooksul koristamata jäetud koerte väljaheited.
Lume sulades ilmusid tänavatel nähtavale talve jooksul koristamata jäetud koerte väljaheited. Foto: Urmas Nemvalts

Kuressaare linna juhtide arvates ei saa oma hoolealuste järelt koristamata jätnud koeraomanike ohjeldamiseks välja pakutud koeramaksu kehtestada, sest seda ei võimalda seadus ja lisaks satuksid loomapidajad ebavõrdsesse olukorda.


Kuressaare linnavolikogu esimees Erik Keerberg, kes ka ise koeraomanik, leidis, et seda maksu ei peaks olema, kirjutab Meie Maa.

Intelligente ja korralik inimene saab tema sõnul ise aru, mis teha tuleb, kuigi on inimesi, kes ei korista, ütles ta, märkides, et koeramaksu sisseseadmine on keerukas, sest täpselt ei ole võimalik koeraomaniku staatust kindlaks määrata.

«Kellel koer ei ole registreeritud, kas tema justkui ei pea maksma? Lõpuks kujuneb nii, et peab maksma teiste koerte väljaheidete koristamise eest,» tekkis Keerbergil küsimus.

Ta nimetas maksu kehtestamist praegusel majanduslikult raskel ajal äärmuslikuks meetmeks. «Ma ei ole koeramaksu pooldaja mitte seetõttu, et ma ka ise koeraomanik olen, vaid sellepärast, et korralduslik pool on kõike muud kui lihtne,» lausus Keerberg.

Kuressaare abilinnapea Kalle Koovi sõnul ei ole kohalikul omavalitsusel vastavalt kohalike maksude seadusele õigust nn koeramaksu kehtestada.

Kuressaare linna ümbritsevat kergliiklusteed katvad koerte väljaheited sunnivad seal jalutajaid või jalgrattaga sõitjaid tegema slaalomit, et «miiniväljadel» mitte pruuni laga sisse sattuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles