Ministeerium: haisumeetrit pole veel leiutatud

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iga silmatorkava välimusega reisija pole veel eluheidik.
Iga silmatorkava välimusega reisija pole veel eluheidik. Foto: Postimees.ee

Sotsiaalministeeriumi hinnangul ei ole võimalik seadusega täpselt paika panna, kui haisva inimese võib ühissõidukist välja ajada.


«Seadustada võib seda, mida on võimalik objektiivselt mõõta, näiteks alkoholi tarvitamist alkomeetriga, kommunaalmaksete kulusid arvega, reisija staatust piletiga,» rääkis ministeeriumi pressijuht Natalja Kitam Postimees.ee'le.

«Kuna haisumeetrit ja porimeetrit pole veel leiutatud, siis ei ole võimalik määrata seda statuudi, seaduse, käskkirja või määruse tasemel.»

Samas saavad tema sõnul Tallinn, Pärnu, Tartu ja kõik ülejäänud linnad-vallad riigi käest luba küsimata välja töötada oma heakorrareeglid, mis ei riiva inimõigusi.

Tallinna trammi- ja trollibussikoondis (TTTK) pöördus nimelt juba 2006. aastal sotsiaalministeeriumi poole kirjaga, kus küsis, kas riik on välja töötanud kriteeriumid, mille alusel on võimalik liigitada inimest määrdunuks ja asotsiaalseks.

TTTK juhatuse esimees Toomas Sepp märkis kirjas, et taoliste bussiveo eeskirja täpsustavate kriteeriumiteta on linnaametnikud võimetud ühissõidukeist ilmselgelt asotsiaalseid isikuid kõrvaldama, kui viimastel on ette näidata sõidupilet. Sepp lisas, et kontrolöridel puudub õigus anda isikutele hinnanguid oma siseveendumuse kohaselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles