NATO-Venemaa kohtumist Tallinnas ei tule

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO lipp
NATO lipp Foto: Reuters / Scanpix

Kuigi NATO kutsus Venemaa esindajaid ülejärgmise nädala lõpuks Tallinna tippkohtumisele, loobus meie idanaaber pakkumisest.

NATO-Venemaa nõukogu pidi kogunema ettepaneku kohaselt 22.-23. aprillil Tallinnas peetava NATO välisministrite mitteametliku tippkohtumise ajal.

«Ei ole piisavalt teemasid, mida arutada,» vahendas välisminister Urmas Paet tänasel pressikonverentsil seda, kuidas ta Venemaa toodud põhjendusest aru sai.

Kui liita NATO riikidele Afganistani missioonides osalevate riikide, mõne rahvusvahelise organisatsiooni ja alliansi enda peakorteri esindajad, on Paeti sõnul 22.-23. aprillil Tallinna oodata 500-550 delegaati 45 riigist.

Tuntumatest nimedest osaleb üritusel NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen ning kutsutud on ka USA välisminister Hillary Clinton.

Tippkohtumine peetakse Tallinnas Radissoni hotellis ja Swissotelis, Olümpia hotelli rajatakse selle ajaks 150-kohaline pressikeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles