Kreitzberg: jutt Rahvaliiduga ühinemisest sööb sotside reitingut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Sotsiaaldemokraatide aseesimehe Peeter Kreitzbergi sõnul ähmastab sotside ja Rahvaliidu ühinemisest rääkimine erakonna identiteeti ja kahandab ta populaarsust rahva seas.


«Rahvaliiduga ühinemine oleks olnud reaalne teema veel 3-4 aastat tagasi, kuid nüüd saame sel teemal aktiivselt esineda oma reitingu kadumise ja identiteedi ähmastumise hinnaga. Viimane meil niigi kasin,» kirjutas Kreitzberg eelmisel nädalal erakonna siselistis.

Seda teatas ta vastuseks riigikogu liikmele Mark Soosaarele, kes märkis samas listis, et ei poolda erakondade liitmist.

«Me pole mesinikud, kes kahe nõrga pere kokkupanekust ühe tugeva saavad. Asi selles, et inimesed pole mesilased. Inimesed lihtsalt ei allu instinktidele, neid segab mõtlemine,» väitis Soosaar.

Kreitzbergi sõnul on Rahvaliidust sotside sekka teretulnud mitmed tublid inimesed, kes on oma valdkonna ja piirkonna head tegijad.

«Asja tuleks ajada vaikselt ja soliidselt nii oma erakonna kui Rahvaliidu seisukohalt. Pealegi oleme need nimed juba ammu läbi käinud, kellega peaksime ühendust võtma, ja paljudel juhtudel on ka võetud.»

Kolmapäevane Postimees kirjutas, et kuigi Rahvaliit otsustas läinud aastal uhkelt iseseisva erakonnana jätkata, käivad nii rahvaliitlaste kui ka sotside tagatubades arutelud, kuidas 2011. aasta märtsivalimistel mõlemale parteile võimalikult kasulik tulemus saada.

Praegu on vähemalt sotside seas mõtetega jõutud nii kaugele, et Rahvaliidu üht nimekamat liiget ja nn sotside leeri esindajat Jaak Allikut nähakse Ida-Virumaa esinumbrina, kunagist rahvaliitlasest põllumajandusministrit Jaanus Marrandit aga Viljandi- ja Järvamaal.

Ühise jõu kõrgetel kohtadel loodetakse näha ka Kajar Lemberit, Rein Randveri, Kuno Erkmanni ning Tartus sotsist esinime Heljo Pikhofi järel praegust abilinnapead Karin Jaansoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles