Kilk: rohelised saavad etteotsa Indrek Tarandi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand.
Indrek Tarand. Foto: Artur Sadovski

Ettevõtja Rein Kilk avaldas arvamust, et Eestimaa Rohelised saavad tuleva aasta riigikogu valimiste ajaks erakonna etteotsa Indrek Tarandi.

«Tema aitab neil üle valimiskünnise saada,» avaldas Kilk Kuku raadio saates «Keskpäevatund» oma veendumust selles küsimuses. «See on üks uuendus, mis suure reservatsiooniga võib tulla.»

«Tahan öelda, et rohelistel on hädapärast vaja uuenduskuuri ja reaalset ja selget juhti, ning Indrek Tarand, kes tunneb end europarlamendis sama mugavalt kui Villa Benita kunde, kus kõik on puhas ja ninaesine olemas, võib selle koha võtta,» uskus Kilk.

Tema sõnul on kõik roheliste erakonna praegused liidrid avalikkusele nii vähetuntud nimed ja näod, et partei vajab hädasti tuntud juhtfiguuri.

«See oleneb Peeter Jalakast, kes on uus partei juht,» arvas kirjastaja Hans H. Luik.

«Mina sellele kaardile ei julgeks panustada. Miks peaks Tarand sealt ära tulema? Ta saab rahulikult teha nalja, marssida kuhugi tuppa sisse prillid otsaesisel, kiusata Kristiina Ojulandi, ta on endale laheda niši leidnud, miks ta peaks sealt ära tulema,» ei uskunud Eesti Ekspressi peatoimetaja Priit Hõbemägi Tarandi sisenemist Eesti parteipoliitikasse.

Rohkem kui 100 000 häälega Euroopa Parlamenti valitud üksikkandidaat Indrek Tarand ei kuulu ühtegi erakonda, europarlamendis ühines ta Euroopa Roheliste saadikurühmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles