Konservatiivne Rahvaerakond taandas oma esinumbri Tartus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henn Käärik
Henn Käärik Foto: Margus Ansu / Postimees

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond teatas äsja, et taandab oma Tartu linnapeakandidaadi ja valimisnimekirja esinumbri Henn Kääriku seoses tema vastu esitatud süüdistustega koostöö kohta KGB-ga 1980. aastatel.

Erakonna juhatus rõhutab, et taoline info on täiesti ootamatu ning šokeeriv. Meie veendumuste kohaselt ei ole taolise taustaga inimesel kohta erakonna ridades, teatas erakonna juht Mart Helme.

«Olen vestelnud Henn Käärikuga. Ta eitab küll süüdistusi, kuid palus ennast ise poliitikast taandada, et mitte seada erakonda tervikuna löögi alla, kuni kõik asjaolud tema võimalikust koostööst KGB-ga on lõplikult selgunud,» märkis Helme.

Ta jätkas, et kui Eesti Ekspressis ilmuv materjal on tegelikult valimiseelne laim, soovitab ta pöörduda Käärikul oma hea nime taastamiseks kohtu poole.

Kuna valimisnimekirju enam muuta ei saa, eeldab erakond, et kui valimistulemus viib Henn Kääriku siiski volikokku, loobub ta oma mandaadist.

Henn Käärik ise kinnitas Tartu Postimehele, et suhtub süüdistustesse rahulikult, sest mingeid vettpidavaid tõendeid tema sidemete kohta Nõukogude Liidu tolleaegse eriteenistusega ei ole ja ei saagi olla. Ta lubas mõelda tekkinud olukorra üle järele ning esitada käimasolevast valimisvõitlusest lähipäevil oma nägemuse.

ETV täna eetrisse minevast linnapeakandidaatide debatist otsustas ERR Kääriku kõrvale jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles