Vaba Tallinna Kodanik kulutab valimiskampaaniaks 25 000 eurot

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaba Tallinna Kodaniku kandidaadid Brit Kerbo, Karli Lambot ja Silver Meikar pressikonverentsil.
Vaba Tallinna Kodaniku kandidaadid Brit Kerbo, Karli Lambot ja Silver Meikar pressikonverentsil. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Valimisliidu Vaba Tallinna Kodanik kohalike valimiste kampaania läheb maksma hinnanguliselt 25 000 eurot, mis loodetakse katta valdavalt valimisliidu liikmete annetustest.

Valimisliidu nimekirjas kandideeriv Kaur Kivirähk ütles Postimehele, et praeguseks on Vaba Tallinna Kodanik saanud annetusi umbes sajalt inimeselt, kellest suurem osa on ka ise valimisliidu liikmed. Tema sõnul jääb umbes pool annetustest alla 20 euro ja 80 protsenti alla 50 euro.

Tema hinnangul on üllatav vaadata erakondade annetuste aruandeid, mille järgi toetab enamik annetajaid parteisid sadu ja tuhandeid kordi suuremate summadega. «Seetõttu ei ole usutav, et parteidele annetatud raha võiks olla lihtsalt heasoovliku annetamise teel saadud raha,» leidis Kivirähk.

Valimisliit Vaba Tallinna Kodanik osaleb kohalikel valimistel 93-liikmelise nimekirjaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles