ERR: Tallinna keskhaiglate saatus võib sõltuda valimistulemustest

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Ida-Tallinna keskhaigla polikliinik.
Pildil on Ida-Tallinna keskhaigla polikliinik. Foto: Peeter Langovits

Ida-Tallinna ja Lääne-Tallinna keskhaigla saatus võib oleneda valimistulemustest, sest Isamaa ja Res Publica Liit, Reformierakond ja sotsiaaldemokraadid lubavad oma valimisprogrammis need kaks haiglat ühendada.

Vähemalt ühes asjas on Lääne-Tallinna ja Ida-Tallinna keskhaigla juhid üksmeelel: mõlemad rõhutavad, et haiglate ühendamise otsus sõltub omanikust ehk Tallinna linnast, seal ka harmoonia arvamuste osas lõpeb, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat» 

Lääne-Tallinna keskhaigla juhatuse esimees Imbi Moks ütleb, et tema ohjes oleva haigla personal ei soovi ühinemist.

«Kui valimisliitudel või valimiserakondadel on lubadused haigla kokkupanekuks, siis tähendab, et nendel erakondadel peab olema ka hea plaan selleks ja kindlasti peab olema ka tehtud hea finantsanalüüs, mina siiamaani ei ole näinud mitte ühtegi finantsanalüüsi, mis tõestaks seda ja näitaks, et kahe haigla kokkupanek meditsiini raha juurde toob,» sõnas Moks.

«rme räägi kulude kokkuhoiust, kus tervishoid töötab niigi miinimumi peal, räägime seda, et me ei suurendaks oluliselt kulusid ja tuleksime säästlikumate vahenditega toime,»märkis asutuste liitmist pooldava Ida-Tallinna keskhaigla juhatuse esimees Ralf Allikvee, kelle sõnul on ühinemine ainuvõimalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles