Kivirähk: valimiste põhiküsimus on valetamine ja varastamine

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Kivirähk.
Andrus Kivirähk. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Kirjanik Andrus Kivirähki hinnangul pole nende valimiste põhiküsimus Tallinnas selles, mitu trolliliini kuhugi sõitma pannakse, vaid et lõpetataks linnajuhtimises valetamine ja varastamine.

Kivirähk leidis ETV saates «Vabariigi kodanikud», et kõik Eesti erakonnad on võimelised tootma teksti ja hüüdlauseid, aga sellest valimistel lähtuda on lapsik, sest teades nende minevikku, ei ole alust loota, et nad pärast valimisi hakkavad midagi teistmoodi tegema, vahendas ERR Uudised.

«Konkreetselt Tallinna põhiküsimus pole ju see, mitu trolli sõitma panna, põhiprobleem on see, et tuleks lõpetada varastamine ja valetamine, aga ma ei näe mitmel opositsioonierakonnal võimet seda lõpetada, sest nad on ise sellega tegelenud suures ulatuses,» nentis ta.

Kivirähk, kelle arvates on kõige mõistlikum anda hääl mõnele valimisliidule, unistab, et mõni parlamendierakond jääks valimiskünnise alla.

Võimule saada ihkavad opositsioonipoliitikud peaksid pakkuma konkreetseid lahendusi ja alternatiive praegusele, kuid paraku seda tegema ei kiputa, sest intelligentsus eriti palju hääli ei too, ütles kommunikatsiooniekspert Agu Uudelepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles