Krossi advokaat ei nõustu halduskohtu hinnanguga Tallinna reklaamidele

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross.
Eerik-Niiles Kross. Foto: Andres Haabu

Eerik-Niiles Krossi advokaat ei nõustu Tallinna Halduskohtu hinnanguga, et Tallinna linna teavituskampaania ehk telereklaamid «Tallinn aitab» on valimiskomisjoni pädevus.

«Kaebasime Tallinna Halduskohtu menetlusse võtmisest keeldumise edasi, kuna menetlusseaduste kohaselt allub selline vaidlus halduskohtule,» ütles Krossi esindav Glimstedti büroo vandeadvokaat Indrek Leppik. «Valimiskomisjonidel on pädevus sekkuda üksnes erakondade ja kandidaatide tegevusse, mitte Tallinna linna õigusvastasesse reklaamikampaaniasse.»

Leppiku sõnul tuginevad nad sisuliselt kaebuses sellele, et Eesti õigus keelab avalik-õigusliku raha kasutamise ühe erakonna reklaami või suhtekorralduse eesmärgil. «Sel põhjusel on Tallinna linna poolt Keskerakonna huvides toimuv reklaami- ja suhtekorraldustegevus praeguse kohaliku omavalitsuse volikogu valimise eel õigusvastane ja rikub teiste kandidaatide õigusi,» sõnas advokaat.

Ta lisas, et näiteks vaidlustatud Lasteaia mänguväljakute telereklaami puhul ei ole kahtlust, et teate informatiivne sisu taandub reklaamitaolise esituse ees, kuna neid mänguväljakuid kasutavad vastava lasteaia lapsed ja teleteavitus  ei oma seetõttu eesmärgipärasust. «Seega tahame kindlasti saada Eesti kohtu sisulist seisukohta.»

Tallinna Ringkonnakohtus võttis Krossi kaebuse menetlusse.

8. oktoobril esitas Eerik-Niiles Krossi esindav Glimstedti büroo vandeadvokaat Indrek Leppik Tallinna halduskohtusse kaebuse, et Tallinna linna teavituskampaania «Tallinn aitab» tunnistataks õigusvastaseks ja keelataks. Halduskohus jättis kaebuse rahuldamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles