Aas: rahaga skeemitajad peaksid kuriteost kohe teatama

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigi peaprokurör Norman Aas
Riigi peaprokurör Norman Aas Foto: Toomas Huik

Erakondade mustast rahastamisest rääkivad isikud peaksid võimalikust kuriteost teada andma kohe, kui see toimub, siis oleks ka rohkem lootust, et asi kohtusse jõuab, ütles riigi peaprokurör Norman Aas.

Aas rääkis saates «Kahekõne», et tema enda kogemuse kohaselt jõuavad korruptsioonivastase menetluse puhul kohtusse ja osutuvad seal edukaks need juhtumid, kus saab kõrval olla, salaja jälgida ja koguda infot vahetult kuriteo toimepanemise käigus, vahendas ERR Uudised.

«Siis on neid võimalik ka kohtus tõendada, tõepoolest, tagantjärele lehelugude pinnal alustatud menetluste edukus on Eestis olnud peaaegu olematu,» nentis ta.

Peaprokurör lisas, et kui kellelgi on huvi, et õiguskaitseasutused suudaksid selliseid asju edukamalt välja selgitada, siis esmalt tuleks pöörduda prokuratuuri või politseisse, kui inimestel on infot värskemate, mitte aegunud juhtumite kohta.

Kommenteerides Keskerakonda mustas rahastamises süüdistavate Tarmo Lausingu ja Henri Kaselo juhtumit ütles Aas, et nendegi puhul oleks tulnud kasuks, kui nad oleksid prokuratuuri tulnud aastal 2005 või 2007, kui need teod väidetavalt aset leidsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles