20. Augusti Klubi peab homme juubeliistungit

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
20. Augusti Klubi koosolek Toompea lossi valges saalis eelmise aasta augustis
20. Augusti Klubi koosolek Toompea lossi valges saalis eelmise aasta augustis Foto: Mihkel Maripuu

Homme koguneb riigikogu istungisaali pidulikule istungile 20. Augusti Klubi, kes tähistab Eesti Vabariigi Ülemnõukogu XII koosseisu töö algust 20 aastat tagasi.


Kogunenuid tervitab riigikogu esimees Ene Ergma, sõnavõtuga esinevad endine ülemnõukogu juhataja ja riigikogu esimees Ülo Nugis ning kunagised ülemnõukogu liikmed Arvo Junti ja Peet Kask, teatas riigikogu pressitalitus.

Pidulikule istungile on teiste seas kutsutud ka valitsuse liikmed, samuti riigikogu juhatuse liikmed ning komisjonide ja fraktsioonide juhid. Istungisaali fuajees saab sel päeval vaadata ka fotonäitust tolle perioodi sündmustest ja ülemnõukogu tegevusest.

Ülemnõukogu viimane koosseis, kuhu kuulus 105 liiget, valiti 18. märtsil 1990. Esimesele istungile koguneti 29. märtsil 1990 ning viimane istung peeti 14. septembril 1992. Kahe ja poole aastase tööperioodi jooksul võeti vastu enam kui 600 seadusandlikku akti, sealhulgas 20. augusti 1991 otsus Eesti riiklikust iseseisvusest, mille poolt hääletajad ongi moodustanud 20. Augusti Klubi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles