Tšižikov vaidlustas parteist väljaheitmise kohtus

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingvar Tsizikov
Ingvar Tsizikov Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Märtsi alguses Rahvaliidust välja visatud partei aseesimees Ingvar Tšižikov peab erakonna sellist käitumist ebaseaduslikuks ning taotleb kohtus enda liikmesuse taastamist.


Eile esitas Tšižikov hagi Harju maakohtule, et õigusemõistja ennistaks tema liikmestaatuse Rahvaliidus. Partei arvas Tšižikovi enda ridadest välja, heites talle ette, et mees ei tee erakonnaga koostööd. Neid põhjendusi peab poliitik aga otsituiks.



Tšižikov ise kinnitas Postimehele, et soovib kindlasti erakonda edasi kuuluda ning Rahvaliidu enne aasta pärast toimuvaid valimisi rongi alt välja tuua. Praegune juhtkond peab Tšižikovi hinnagul vahetuma. Seda otsustab aga erakonna kongress ning juhul, kui kohus tema liikmesuse ennistab, püüab ta kongressi kokku kutsuda maikuus.



Samuti kinnitas ta, et ta ei heida midagi ette Reformierakonda astunud Tarmo Männile ega Aivar Sõerdile ega ka neile parteikaaslastele, kes plaanivad liituda Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga. «See on nende valik.»



Erakonna praegustele juhtidele heidab Tšižikov ette, et nad ei usu ka ise enam sellesse, mida nad teevad. «Nende käitumine viitab Rahvaliidu likvideerimisele.»



Rahvaliidul on aga Tšižikovi arvates piisavalt potentsiaali, et jätkata iseseisvana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles